Učební obory – 3 leté

Strojní mechanik

zámečnické práce včetně svařování

Obráběč kovů

obsluha obráběcích strojů

Automechanik

mechanik opravář motorových vozidel

Opravář zemědělských strojů

údržba a seřizování strojů a zařízení

Lesní mechanizátor

činnosti v lesní výrobě

Kuchař | číšník

činnosti v gastronomickém provozu

Prodavač

Prodavač obchodní specialista

Strojní mechanik (Zámečník), kód oboru 23-51-H/01

Obor vzdělání je vhodný pro manuálně zručné žáky se vztahem k materiálům, zejména ke kovovým materiálům a plastům. Žáci se naučí ručně nebo strojně zhotovovat součástí strojů, zařízení a prvků konstrukcí, pájení a lepení, obsluhu mechanizovaného nářadí, zhotovovat a sestavovat jednotlivé součásti a funkční celky různých strojů, zařízení a konstrukcí, uvádět je do provozu, obsluhovat je, provádět jejich běžnou údržbu, diagnostikovat závady a opravovat je.

Náplň a charakteristika oboru

  • výroba, sestavování a údržba konstrukcí a strojů
  • oprava strojů a zařízení
  • od prvního ročníku praktické vyučování každý druhý týden
  • svařečské oprávnění pro svařování v ochranné atmosféře ZDARMA
  • možnost pokračovat ve studiu (nástavbové maturitní studium) na naší škole

Uplatnění absolventa

  • svařeč
  • kvalifikovaný pracovník (zámečník, mechanik, montér) ve výrobním, montážním nebo opravárenském provozu podniku
  • možnost uplatnění ve strojírenských firmách našeho regionu
  • studium na některém z oborů nástavbového studia

Obráběč kovů, kód oboru 23-56-H/01

Obor vzdělání je vhodný pro technicky nadané žáky, manuálně zručné, přesné a precizní, s konstrukční a prostorovou představivostí, se vztahem k materiálům, zejména ke kovovým materiálům i nekovovým materiálům (např. k plastům). Žáci se naučí nastavovat, obsluhovat a udržovat základní druhy obráběcích strojů (soustruh, frézka, bruska, vrtačka, číslicově řízené stroje – CNC obráběcí stroje apod.), kontrolovat a měřit přesnost opracování obrobků, ošetřování běžných pracovních nástrojů.

Náplň a charakteristika oboru

  • strojní obrábění na konvenčních strojích (soustružení, frézování, vrtání atd.)
  • základy programování CNC strojů
  • od prvního ročníku praktické vyučování každý druhý týden
  • možnost praxe ve strojírenských firmách v regionu
  • možnost sponzoringu některou z firem v regionu

Uplatnění absolventa

  • kvalifikovaný pracovník, který seřizuje a obsluhuje konveční a číslicově řízené soustružnické obráběcí stroje
  • podnikání v oblasti strojního obrábění
  • další studium (nástavbové maturitní studium)

Mechanik opravář motorových vozidel (Automechanik), kód oboru 23-68-H/01

Žáci se naučí provádět údržbu a servisní činnosti motorových vozidel. Naučí se nacházet závady, odhalovat jejich příčiny, opravovat a seřizovat jednotlivé součásti motorových vozidel: motorů a jejich příslušenství, převodových ústrojí, podvozků, na základní úrovni i elektrických rozvodů a elektrické výstroje vozidel. K tomu žáci získají dovednosti montážních prací, ale také znalosti jednotlivých součástí vozidel, principy jejich fungování a obvyklé závady, práci s diagnostickými přístroji.

Náplň a charakteristika oboru

  • údržba, oprava a servis motorových vozidel
  • od prvního ročníku praktické vyučování každý druhý týden
  • řidičské oprávnění skupiny B a C ZDARMA

Uplatnění absolventa

  • kvalifikovaný pracovník ve výrobním, servisním a opravárenském provozu
  • kvalifikovaný pracovník stanice technické kontroly, měření emisí
  • řidič MKD
  • možnost dalšího studia (nástavbové maturitní studium)

Kuchař | číšník, kód oboru 65-51-H/01

Žáci se naučí připravovat pokrmy české kuchyně, typické pokrmy zahraničních kuchyní, pokrmy studené kuchyně a pokrmy racionální výživy. Budou se orientovat v sortimentu potravin a nápojů a využívat suroviny podle jejich upotřebitelnosti při přípravě pokrmů. Seznámí se s dodržováním hygieny v gastronomickém provozu, naučí se pokrmy uchovávat podle předpisů. Žáci se naučí základní techniky odbytu a obsluhy hostů, budou obsluhovat hosty technikou jednoduché i složité obsluhy, provedou vyúčtování s hostem, naučí se sestavovat jídelní lístky podle gastronomických pravidel, kalkulovat ceny. Žáci jsou vedeni k profesionálnímu jednání a komunikaci s hostem.

Náplň a charakteristika oboru
…..

Uplatnění absolventa
…..

Prodavač

Náplň a charakteristika oboru
…..

Uplatnění absolventa
…..

Opravář zemědělských strojů

Náplň a charakteristika oboru
…..

Uplatnění absolventa
…..

Lesní mechanizátor

Náplň a charakteristika oboru
…..

Uplatnění absolventa
…..